Waarom overstappen naar Office 365

Er zijn veel redenen te noemen om over te stappen naar Office 365. Het gebruik van Office 365 door individuele gebruikers, maar ook door groepen en bedrijven, brengt veel voordelen met zich mee. De voornaamste redenen om voor dit softwarepakket te kiezen komen in dit artikel aan bod. Benieuwd welke voordelen in verschillende situaties van toepassing zijn? En welke voordelen uit het gebruiken van Office 365 gehaald kunnen worden? In onderstaande tekst worden deze vragen voorzien van een antwoord. 

 

Wat is Office 365?

Office 365 is bevat alle bekende en minder bekende programma’s van Microsoft. Denk hierbij onder andere aan Word, PowerPoint en Outlook. Gebruikers van Office 365 hebben een opslagruimte in de cloud. Het grote voordeel aan deze functionaliteit is de toegankelijkheid. Opgeslagen werk kan vanaf iedere plek bekeken en bewerkt worden. Vanaf allerlei apparaten. Met een abonnement op Office 365 kunnen programma’s namelijk op diverse apparaten geïnstalleerd worden, zodat een gebruiker eenvoudig kan werken vanaf verschillende plekken. De opslag in de cloud wordt gerealiseerd via Microsoft OneDrive. Bestanden kunnen worden geüpload om vervolgens vanaf een ander apparaat te worden gedownload.

 

Kortom, iedereen met Office 365 heeft altijd en overal toegang tot bestanden. Alle programma’s van Microsoft kunnen worden gebruikt vanaf verschillende apparaten.

 

Welke voordelen kent het gebruik van Office 365?

 

Toegankelijkheid

Het is hierboven al kort genoemd: toegankelijkheid. De uitgebreide werkplaats van Microsoft kan maximaal worden benut en er kan gemakkelijk worden gewerkt vanaf verschillende plekken. Dit komt omdat het werk online is opgeslagen.

 

Samenwerken

Een ander voordeel dat dit met zich meebrengt is de verrijking van het samenwerken. De toegankelijkheid zorgt ervoor dat gebruikers met hun gezin, team of bedrijf vlekkeloos in documenten kunnen samenwerken.

 

Voor bedrijven biedt Microsoft speciale pakketten aan. De omgeving kan worden aangepast aan de voorkeuren van een bepaald bedrijf. Zo bepalen bedrijven niet alleen wie er toegang heeft tot welke programma’s, maar ook hoeveel licenties er beschikbaar zijn. Meer licenties nodig? Deze kunnen eenvoudig worden aangeschaft. Het efficiënt gebruik van Office 365 kan bij bedrijven leiden tot een toename van de productiviteit.

 

Altijd up-to-date

Gebruikers van Office 365 hoeven zich geen zorgen meer te maken over de vraag hoe up-to-date de programma’s zijn. Dat is namelijk geen vraag meer: Microsoft zorgt er zelf voor dat alle programma’s updates ontvangen. Dat is het derde voordeel dat een plaats in dit artikel verdiend. Individuen of teams werken met Office 365 altijd in de meest recente versie van een programma. Updates worden automatisch uitgevoerd en ook het onderhoud verzorgt Microsoft. 

 

De voornaamste voordelen die hierboven zijn genoemd bevinden zich op het gebied van toegankelijkheid en samenwerken. Het laatst genoemde voordeel houdt in dat gebruikers voortdurend in de meest recente versie van een programma kunnen werken. Het stopt niet bij deze voordelen.