Microsoft Office zonder abonnement

Microsoft Office kan worden gebruikt zonder abonnement. Er zijn twee manieren om Office te

kunnen gebruiken zonder maandelijks of jaarlijks terugkerende kosten. Deze mogelijkheden kunnen

worden benut door gebruikers die liever niet regelmatig betalen. In dit artikel wordt uitgelegd welke

manieren er zijn en hoe die precies werken.

 

Microsoft Office gebruiken zonder abonnement

Het kan: Microsoft Office gebruiken zonder abonnement. Het is namelijk zo dat niet alle softwarepakketten moeten worden aangeschaft met een abonnement. Er zijn pakketten van Microsoft die met een eenmalige aanschaf gebruikt kunnen worden. Klanten kunnen na één aankoop ongelimiteerd gebruik maken van de programma’s in het pakket. Een voordeel is dat er geen maandelijkse kosten zijn voor de gebruiker. Licenties voor het gebruiken van de programma’s kunnen eenvoudig online worden aangeschaft. Daarna zit de klant niet meer vast aan regelmatig terugkerende kosten. Hieronder wordt kort opgesomd welke pakketten zich lenen voor een eenmalige aanschaf.

 

Office 2016

De versie van Office uit 2016 wordt eenmalig aangeschaft. Dit geldt ook voor de Professional (Plus)

versie en Office Home & Business 2016. Na het betalen van de aankoopprijs kan er gebruik worden gemaakt van de programma’s op bijvoorbeeld een computer. Het pakket kan worden geïnstalleerd op Windows 7 en jongere besturingssystemen.

 

Office 2019

Ook de meest recente versie uit 2019 wordt in één keer gekocht. Office 2019 omvat programma’s van 2016 inclusief de updates die deze in enkele jaren tijd hebben ontvangen. Na de aanschaf van Office 2019  kan er bijna direct gebruik worden gemaakt van de software.

 

Microsoft Office gratis gebruiken

Het gratis gebruiken van Office is de tweede en tevens laatste manier die in dit artikel aan de orde wordt gesteld. De functionaliteit is bij gratis gebruik minder uitgebreid. Niet alle apparaten kunnen kosteloos gebruikmaken van Office. Op een computer of laptop kan Office Online worden gebruikt. Programma’s worden dan niet geïnstalleerd en men werkt op de webversie van Microsoft Office. Op tablets of smartphones die kleiner zijn dan 10.1 inch kunnen de Office-programma’s wel geïnstalleerd worden. De tools van Microsoft zijn dan, in afgeslankte vorm, geheel gratis te gebruiken. Voor het gratis gebruik van Office is een Microsoftaccount vereist. Dit account kan via de website van Microsoft gemakkelijk worden aangemaakt door registratie.

 

Op de hierboven beschreven manieren kan Office zonder abonnement worden gebruikt. Een eenmalige aanschaf of het gratis gebruik van programma’s van Microsoft betekent dat er geen maandelijkse of jaarlijkse kosten aan het gebruik verbonden zijn. Vanzelfsprekend werken de gratis versies minder uitgebreid dan de Office-pakketten waarvoor betaald moet worden. Liever de volledige services gebruiken? Dan kan de aanschaf van bijvoorbeeld Office 2016  of de versie uit 2019 geschikt zijn.