Kan ik Office 2019 kopen zonder dat ik een abonnement hoef te nemen?

Kan ik Office 2019 kopen zonder dat ik een abonnement hoef te nemen?

Op het moment dat je nieuw bent bij Microsoft Office of je wilt gaan upgraden, zijn er twee opties die je tegen kunt komen. Office 2019 en de Office-apps van Microsoft 365. Dit kan zorgen voor verwarring en maakt je keuze daardoor een stukje moeilijker.

Ondanks dat de aanbiedingen je toegang geeft tot dezelfde set van apps, zit het verschil hem in de extra voordelen welke jouw kosten zullen beïnvloeden.

 

Heb je een abonnement nodig voor Microsoft Office 2019?

Microsoft Office 2019 is een standalone versie van suite apps waar je geen abonnement voor hoeft aan te schaffen. Dit betekent dat je na de eenmalige aankoop voor altijd eigenaar bent van het exemplaar.

Met deze standalone versie kunnen de Office-apps op een computer geïnstalleerd en bijgewerkt worden, maar er kan geen overstap worden gemaakt naar een nieuwere versie.

Om het anders te zeggen, je kunt de apps alleen maar gebruiken tijdens hun levenscyclus wat meestal rond 5 jaar zit. Hierna gebruik je de app zonder updates.

Als je echter wilt upgraden van Office 2019 naar bijvoorbeeld het aankomende Office 2021, zul je een nieuwe licentie moeten aanschaffen.

Bij Office 2019 worden de essentiële apps als Word, Excel, PowerPoint en Outlook bijgeleverd, maar slechts een beperkt aantal functies kunnen worden gebruikt. Ook bevat Office 2019 weinig voordelen die wel beschikbaar zijn bij het nemen van een Microsoft 365-abonnement.

Je vindt bijvoorbeeld geen cloud- en AI-gebaseerde functies naast andere services, zoals de premiumversie van "Outlook.com", 1 TB OneDrive-cloudopslag en gratis maandelijkse credits om te bellen naar vaste lijnen met Skype.

 

Wie zou Office 2019 moeten kopen?

Het Microsoft Office 2019-pakket is oorspronkelijk ontworpen voor klanten die commercieel zijn ingesteld met volumelicenties. Deze klanten willen nog niet overstappen naar de gekoppelde cloud versie van Office. Ze willen specifieke vereisten hebben om apps te gebruiken die on-premise zijn. Iedereen kan dit aanbod echter aanschaffen.

Als je jezelf als thuisgebruiker beschouwt, heeft deze optie alleen zin als je een meer traditionele aanpak wilt en je zich de initiële kosten kunt veroorloven. Het kan ook een goede keuze zijn als je van plan bent om de toepassingen op één enkel apparaat te gebruiken.

Je hebt geen extra functies nodig of bent niet klaar om de sprong te wagen naar het Microsoft 365-abonnement.

Hoewel je met deze aanpak slechts één licentie koopt voor één Windows 10- of macOS-computer, kun je de apps ook op jouw mobiele apparaat installeren, maar met beperkte functionaliteiten.

Er zijn voor Microsoft Office 2019 twee verschillende systemen. Dit zijn het Office Home & Student 2019 systeem en het Office Home & Business 2019 systeem. De prijs hiervan zit meestal tussen de €150,- en €250,-.

Bij het Office Home & Student 2019 zitten de programma’s Word, Excel en PowerPoint bij inbegrepen, terwijl Office Home & Business 2019 voorzien is van de programma’s Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

Bij Office 2019 word het systeem ondersteund door Windows 10 of door drie andere recente versies. Dit was met eerdere releases niet het geval. Wanneer je Office op Windows 7 of 8.1 wilt laten draaien, moet je een Microsoft 365-abonnement nemen.

 

Office 2019 vs. Microsoft 365: Welke moet je kopen?

De uiteindelijke beslissing zal afhangen van hoeveel je nodig hebt van de apps en de cloudservice. Wanneer jij van plan bent om jarenlang gebruik te maken van Office, is het voor jou aan te raden om een Microsoft 365-abonnement te nemen.

Dit is omdat het abonnement jou volledig toegang geeft tot alle apps en de voordelen hiervan voor een lage eigendomskosten.