De voordelen van Microsoft 365

Microsoft 365  bestaat uit allerlei programma’s. De aanschaf van het pakket geeft de gebruiker Word, PowerPoint, Excel, Outlook en meer. Voor klanten met een pc worden daar Access en Publisher aan toegevoegd. Deze programma’s zijn namelijk alleen beschikbaar op pc. Wat kun je met Microsoft 365 en wat zijn de voordelen? In dit artikel worden deze vragen behandeld en wordt er meer informatie gegeven!

 

Wat is Microsoft 365?

Zoals eerder genoemd bestaat Microsoft 365 uit een aantal programma’s van Microsoft. Dit zijn de programma’s Word, PowerPoint, Excel en Outlook. Access en Publisher vallen ook onder dit pakket en zijn er alleen voor de pc. De aanschaf van het pakket kan in abonnementsvorm. De gebruiker betaald een vast bedrag per maand en kan in ruil hiervoor gebruikmaken van alle programma’s die onder het pakket vallen. De prijs van de aanschaf varieert. De kosten zijn afhankelijk van de wensen van de klant. Een basispakket kan aangeschaft worden vanaf enkele euro’s per maand. Premium abonnementskosten maandelijks rond de €15. Het verschil in aanschaf wanneer deze vergeleken wordt met bijvoorbeeld Office 2019 is dat Microsoft 365 geen eenmalige aankoop is. Office 2019 kan in één keer gekocht worden voor gebruik op een apparaat. Microsoft 365 heeft deze optie niet en kan alleen in abonnementsvorm afgenomen worden.

 

De voordelen van Microsoft 365

Het gebruik van Microsoft 365 kent verschillende voordelen. Onderstaand worden enkele voordelen beschreven en toegelicht.

Lees in een ander blog de verschillen tussen Microsoft 365 en Microsoft Office 2019.

 

Eenvoudige toegang vanaf verschillende apparaten

Microsoft 365 kan worden gebruikt vanaf verschillende apparaten. Een gebruiker kan bijvoorbeeld met de Office-app op de smartphone werken in een Word-document dat eveneens op de laptop van de gebruiker staat. De onderlinge bestanden worden continu gesynchroniseerd zodat vanaf de verschillende apparaten hetzelfde en meest recente bestand beschikbaar is. De aanpassingen worden doorgevoerd en zijn zichtbaar op alle apparaten onder een bepaald account. Het voordeel is dat er vanaf die apparaten eenvoudig kan worden gewerkt in een bestand. Of het nu is vanaf de tablet, smartphone of computer: met Microsoft 365 kan er altijd in een document in de cloud gewerkt worden door het gebruik van de applicaties die Microsoft hiervoor aanbiedt.

 

Altijd de meest recente versie

Een ander belangrijk verschil met bijvoorbeeld Office 2019. De programma’s binnen Microsoft 365 worden altijd geüpdatet. Hierdoor werkt de gebruiker in de meest recente versie van bijvoorbeeld Word of PowerPoint. Dit is niet het geval bij een eenmalige aanschaf van een pakket als Office.

 

Veiligheid

Het laatste voordeel dat in dit artikel wordt uitgelegd is de veiligheid waar Microsoft 365 over beschikt. De verschillende soorten software worden onder andere bij documenten en e-mails ingezet om de gebruiker te beschermen tegen bijvoorbeeld schadelijke software, virussen of spam.

 

De beschreven voordelen zijn slechts een selectie van alle voordelen die verbonden zijn aan de aanschaf en het gebruik van Microsoft 365. Er is getracht belangrijke voordelen mee te nemen in dit artikel om te informeren over Microsoft 365 en het gebruik ervan. Bij verdere vragen kunnen talloze sites uitkomst bieden. Er zijn diverse artikelen online te vinden die dieper ingaan op de voor- en nadelen van Microsoft 365. Raadpleeg die gerust!