De verschillen tussen Office 365 en Microsoft 365 uitgelegd

Dat de namen het getal 365 gemeen hebben betekent niet dat er geen onderlinge verschillen zijn. Integendeel, er zijn een aantal prominente verschillen. Office 365 en Microsoft 365 verschillen van elkaar en er kan met recht geconcludeerd worden dat Microsoft 365 uitgebreider is dan Office 365. Dat neemt echter niet weg dat Office 365 minder geschikt is. Dat verschilt namelijk per situatie. Onderstaande tekst legt het uit!

 

Office 365

Office 365 is een pakket van Microsoft die in abonnementsvorm wordt afgenomen. De abonnementen zijn geschikt voor thuisgebruikers en bedrijven. Microsoft biedt diverse pakketten aan die aansluiten bij het soort afnemer. Denk bijvoorbeeld aan Office 365 Home voor gezinnen. Met een abonnement op Office 365 krijgt de afnemer een breed scala aan programma’s van Microsoft. Onder andere Word en OneDrive maken deel uit van het uitgebreide pakket.

 

Microsoft 365

Het is goed mogelijk dat verwarring ontstaat over de inhoud van Microsoft 365. Op de website van Microsoft staat namelijk dat er weinig verschil is tussen Office 365 en Microsoft 365. Het verschil zit naar eigen zeggen vooral in de naam. Toch is Microsoft 365 aanzienlijk anders dan Office 365.

 

Microsoft 365 zou kunnen worden gezien als een uitgebreide versie van Office 365. Het bevat alle programma’s die gebruikers gewend zijn. Het gaat echter verder dan Office 365 wanneer het gaat om services. Met de aanschaf van Microsoft 365 krijgen gebruikers namelijk ook een upgrade voor het besturingssysteem Windows 10. Afnemers van Microsoft 365 kunnen zodoende werken met Windows 10 Pro.

 

Net als Office 365 wordt ook Microsoft 365 met een abonnement aangeschaft. Klanten betalen regelmatig om de services te kunnen gebruiken.

 

Naast de reguliere programma’s en de upgrade naar Windows 10 Pro krijgen gebruikers van Microsoft 365 ook toegang tot Microsoft EMS. De afkorting EMS staat voor Enterprise Mobility + Security. EMS is een platform van Microsoft en het helpt bedrijven om als organisatie goed beveiligt te zijn. Daarnaast maakt EMS het mogelijk dat werknemers op flexibele manieren kunnen werken.

 

De verschillen tussen Office 365 en Microsoft 365

Microsoft 365 en Office 365 zijn verschillend van elkaar. Een aantal aspecten die bij Microsoft 365 horen zijn niet terug te zien bij Office 365. Microsoft 365 kan hierdoor met recht worden gezien als een uitgebreide Office 365. Office 365 biedt veel programma’s van Microsoft aan. Microsoft 365 doet daar nog een schepje bovenop. Klanten krijgen namelijk naast de programma’s van Microsoft ook een upgrade naar Windows 10 Pro en toegang tot EMS. De EMS is in het bijzonder geschikt voor bedrijven die veilig willen werken en willen faciliteren dat medewerkers flexibel kunnen werken.

 

De belangrijkste verschillen zijn hierboven toegelicht en zijn met name een upgrade van het besturingssysteem en het verkrijgen van toegang tot EMS. Dat maakt Microsoft 365 aantrekkelijk voor bedrijven. Ook voor thuisgebruikers kan het handig zijn. Met behoeftes van bedrijven of personen is het zaak om te kiezen voor een pakket dat aansluit bij de wensen en zorgt voor gewin op allerlei gebieden!